blå sygesikring finland


Dette gælder uanset dit statsborgerskab. Du kan nøjes med at fremvise dit almindelige gule sygesikringskort.


Hvordan Daekker Det Bla Eu Sygesikringskort Pa Erhvervsrejser Europaeiske Erv

Behandling på offentlige sygehuse og klinikker der har en aftale med den offentlige sygesikring i det land du opholder dig i.

. Du skal også gemme henvisninger og recepter. Kortet dækker ved læge hospitalsbehandling hospitalsindlæggelse tandlæge samt for medicin hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygeforsikring i Storbritannien. Dette gælder også hvis du bliver syg af coronavirus.

Kortet dækker lægehjælp sygehusbehandling og medicin og det dækker også hvis du har en kronisk sygdom eller er gravid. Det blå EU-sygesikringskort dækker udgifter til nødvendig læge- og sygehusbehandling medicin mm. Kortet dækker ved læge hospitalsbehandling hospitalsindlæggelse tandlæge samt for medicin hvis behandleren er tilknyttet den offentlige sygeforsikring i Finland.

Aftalen betyder du ikke behøver være i besiddelse af det blå sygesikring for at have ret til behandling fra det offentlige. Hvis du er statsborger i et land uden for EUEØS-landene eller Schweiz og bor i Danmark gælder særlige regler for sygesikring når du opholder dig i de øvrige nordiske lande Sverige Norge Finland og Island. Det blå EU-sygesikringskort giver udelukkende ret til offentlig læge- og sygehusbehandling på samme vilkår som landets egne borgere.

Du kan vise dit gule sundhedskort sammen med billedlegitimation men vi anbefaler at du også har dit blå EU-sygesikringskort med hvis du har et. Rejser du uden for EU-landene Norge Island Liechtenstein Schweiz og Storbritannien er du ikke dækket af den offentlige sygesikring i Danmark og du kan derfor hverken anvende dit gule sundhedskort eller dit blå EU. De nordiske lande Danmark Norge Sverige Finland og Island har en særlig aftale omkring sygesikring.

Hvis der er egenbetaling i det pågældende land gælder det også for dig. Når du opholder dig i disse lande kan du få nødvendig sygehjælp i samme omfang som hvis du havde det blå EU-sygesikringskort. Det blå EU-sygesikringskort dækker også hvis du har en kronisk sygdom og under dit ophold får behov for nødvendig behandling.

Sygesikring ved midlertidige ophold. Du behøver ikke det blå sygesikring i Norden De nordiske lande Danmark Norge Sverige Finland og Island har en særlig aftale omkring sygesikring. Storbritannien har forladt EU men i 2020 er der en overgangsordning hvor EU-reglerne stadig gælder.

Med det blå sygesikringskort har du ret til samme behandling på samme vilkår som borgerne i Storbritannien. Det blå EU-sygesikringskort dækker i alle EU-lande samt i Norge Island Liechtenstein og Schweiz. EU-sygesikringskortet dækker ved rejse i op til et år til EUEØS samt Schweiz hvis du eksempelvis skal på ferie skal studere være au-pair eller skal arbejde.

Du har ret til samme behandling som enhver anden borger i et af de nævnte nordiske lande - ligesom på det blå sygesikringskort. Med det blå sygesikringskort har du ret til samme behandling på samme vilkår som borgerne i Finland. Hvis du rejser uden for Danmark Færøerne og Grønland opfordres du til at tegne en privat rejseforsikring.

Det blå EU-sygesikringsbevis dækker udgifter til læge eller hospitaler hvis du bliver syg eller kommer til skade når du rejser i EU-lande samt Norge Island Liechtenstein og Schweiz. Husk altid at vise dit blå kort at behandling inden for det offentlige sundhedsvæsen at gemme alle originale regninger og kvitteringer.


Forvirret Sadan Daekker Det Bla Sygesikringskort Pa Ferien Bt Danmark Www Bt Dk


Bla Sygesikring Alt Hvad Du Bor Vide Om Det Bla Sygesikringskort


Det Bla Sygesikringskort Alt Hvad Du Behover At Vide Europaeiske Erv


Husk Det Bla Sygesikringskort Nar Skal Pa Ferie


Bla Sygesikringskort Og Rejseforsikring Fa 5 Gode Rad Inden Rejsen


Eu Sygesikringskort


Det Bla Sygesikringskort Alt Hvad Du Behover At Vide Europaeiske Erv


Hvad Daekker Det Bla Sygesikringskort I 2022 Rejseforsikringsguiden Dk


Er Dit Bla Sygesikringskort Gangbart Costa Blanca Netavis


665 000 Norwegians Risk Having To Unnecessarily Spend On Holiday Norway Today


Bla Sygesikringskort Og Rejseforsikring Fa 5 Gode Rad Inden Rejsen


Bla Eu Sygesikringsbevis Er Du Altid Daekket Esbjerg Lokale Nyheder


2


Hvad Daekker Det Bla Sygesikringskort I 2022 Rejseforsikringsguiden Dk


Hvad Daekker Det Bla Sygesikringskort I 2022 Rejseforsikringsguiden Dk


Hvad Daekker Det Bla Sygesikringskort I 2022 Rejseforsikringsguiden Dk


2


Eu Regler For Udlaendinge Turister I Praksis


Hvor Meget Det Bla Sygesikringsbevis Daekker I Forskellige Lande I Europa Storbritannien Bulgarien Frankrig

Related : blå sygesikring finland.